Mõnus ja pisut teistmoodi supp

Täiesti teenimatult on jäänud unarusse kokkamine. Mulle tegelikult väga meeldib süüa teha, aga aega selleks viimasel ajal napib ja isegi väga napib. Õnneks tekib sellega üks tore nähtus nimega – kui teha, siis midagi head, uut ja huvitavat. Minu jaoks tähendab sageli “midagi head” just uute toitude proovimist. Pahatihti viib üks asi teiseni ja nii saab valmis midagi uut, mida varem pole proovinud. Kindlasti pole üks supp paljudele üldse “midagi head”. Meie peres aga suppe süüakse ja hea meelega. Ja ei maksa arvata, et hea supi tegemine ei võta üldse aega.
Ühel päeval sirvisin tööl mingit ajakirja, kus oli pikem artikkel fenkolist ehk apteegitillist. Lugesin ja mõtlesin, et ohooo, tundub väärt kraam, mida ma polegi kunagi ostnud. Läksin siis peale tööd lootusrikkalt poodi, et osta seda kiidetud kraami ja ennäe, oligi poes täitsa olemas. Viisin karbikese kahe fenkoliga rõõmsalt koju ja mõtlesin, et mida võiks nüüd siis nendest teha? Postkasti oli sel päeval aga potsatanud mu ainus koju tellitud ajakiri – Nipiraamat. Esimesena sirvin seal ikka sõbrakese Tiina 7 päeva toiduretsepte ja oh seda rõõmu, kui avastasin, et seal olemas uutmoodi frikadellisupp, kus kasutatud fenkolit.
Eelmisel päeval koju ostetud broilerifilee tükid olid nagu tellitult kapis olemas ja supitegu võis alata.

3 porgandit
1 fenkol
2-3 spl toiduõli
1 sibul
1,2 l vett
1 tl soola
1/2 tl suhkrut

Frikadellid:
2 kanafileed
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 muna
1/2 tl soola
1/2 broilerimaitseainet
rohelist sibulat või porrulauku

Riivi kooritud porgand peene riiviga ja haki sibul. Kalla poti põhja veidi toiduõli ja prae porgand kergelt läbi. Lõpupoole lisa hakitud sibul.
Puhasta fenkol, haki ja lisa porgandi/sibula juurde. Kuumuta pidevalt segades, aga ära pruunista. Kalla köögiviljadele vesi peale ja lase keema.

Valmista frikadellid. Purusta kanafileed, sibul, küüslauk ja muna köögikombainis ühtlaseks massiks, maitsesta soola ja broilerimaitseainega( mina jätsin selle viimase lihtsalt ära, isiklikel kaalutlustel ja lisasin hoopis pisut jahvatatud pipart)
Kui köögikombaini pole, kasuta kanahakkliha ning lisa juurde hakitud sibul ja küüslauk.

Kui supiõhi on madalal kuumusel podisenud umbes 20 minutit, vormi teelusika abil väikesed frikadellid ja tõsta need supi hulka. Kui supp valmis, kontrolli maitset ja vajadusel lisa sool ja suhkur. Serveerimisel puista supile peenestatud rohelist sibulat või porrulauku. Kuna mul neid kumbagi polnud, läks loosi hakitud basiilik, mis kasvab truult meie aknalaual juba eelmisest kevadest ja paneme seda igale poole, kuhu vähegi tahame :)

Supp sai valmis ja isuga söödud. Laps kommenteeris, et keele viib alla :) Oligi pisut teistmoodi, selle fenkoli pärast. Annab sellise põneva meki toidule.

Aitähh Tiinale!

supp

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mõnus ja pisut teistmoodi supp

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga