Pidupäevaks midagi blondi

Veetsime kodumaa sünnipäeva maal. Peaasjalikult tähistasime hoopis küll vanaema sünnipäeva, aga eks kodumaagi auks tõusime korra püsti, kui lapsed teatrit etendades hümni mängima panid :) Etenduse läbiv teema oli reis mööda erinevaid maid ja lõpetuseks jõudis rändav roheline saurus Eestimaale ja otse vabariigi aastapäeva paraadile.

maal

Vanaema vaatab heldinud pilgul lapselaste etteastet ja vanaisa sekundeerib akna all…

Laua ümber oli 16 omainimest ehk suur pere. Sõime ehtsat kodust seapraadi, jõime koduaia sõstardest mahla peale, praetud/marineeritud räiimed viisid keele alla ja kodune sült oli samuti kohal. Magusaks oli talukohupiimast kook ja valge šokolaadi blondied.
Ja üleüldse me sõime ja sõime ja lobisesime ja …saunas jah käidi ka. Lapsed tegid vahepeal teatrit ja vahepeal näppisid kordamööda ühe 15 aastase lapse tahvelarvutit. Noorematel meil selliseid vidinaid kellelgi pole ja ei näe ka vajadust. Mitte niipea. Kasutada paistab oskavad nad tahvlikest ka seda ise omamata :D Ma kohe teadlikult väldin liigse arvutistaffinduse koju vedamist, sest ma eelistan seda, et mu laps ka teismelisena minuga suhtleks, mitte ei vajuks maast madalast sinna maailma, kus istutakse klaasistunud pilguga ja ei kuulda ööd ega mütsi, mis toimub ümber.

maal

Meie pere noored etendust nautimas

maal

Ja pärast sööki, hetke peaaegu noorim generatsioon, oma asja ajamas. Üks juba koolis, teine läheb kooli ja Kirkel tuleb kooliga veel veidi oodata. Olemasolevatest noorim magas sel ajal lõunaund nagu õige mees kunagi.

Šokolaadikoogi küpsetasin hommikul enne maale sõitu ja oi, kuidas see terve tee autos lõhnas. Meil vist kõigil viiel oli ila suunurgas nagu uurikett :D

Retsept ise on aga pärit põhiosas minu viimase aja lemmikkoogiraamatust ” Magus kiusatus” Kummardus Marju isuäratavatele fotodele :)

150 g valget šokolaadi
150 g võid
90 g suhkrut
2 sl vanillsuhkrut
3 muna ( ühe laenasin naabrinaiselt, aitähh )
90 g jahu
100 g valge šokolaadi tükke
100 – 150 g kuivatatud jõhvikaid ( minul olid selle asemel hakitud kuivatatud aprikoosid)

Sulata 150 g šokolaadi koos võiga paksupõhjalises potis või veevannil.
Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga heledaks vahuks. Lisa sulatatud šokolaad ja sõelutud jahu. Klopi ühtlaseks.

Tükelda ülejäänud šokolaad, haki kuivatatud jõhvikad või nagu mina, aprikoosid ja lisa ülejäänud taina hulka.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud neljakandilisse vormi ja küpseta ahjus 180 kuumapügala käes, kuni kook on tahenenud ja pealt kuldpruun. Lase enne lahtilõikamist vormis jahtuda.

Ütlemata head koogikesed.

maal

This entry was posted in MINA ise, minu PERE ja muud LOOMAD., TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga