On suvikõrvitsa aeg

Ei pääse me ükski suvi suvikõrvitsast. Tegelikult ei tahagi pääseda. Mina paneks seda mõnusat kollast köögivilja toidu sisse igal võimalusel. Eile vaatas mul kapist vastu just üks selline ilus kollane tegelane ja mõte hakkas liikuma vormitoidu poole.

Viilutasin suvikõrvitsa umbes 0,5 cm tükkideks. See oli vast natuke üle kilone isend.
Ladusin viilud eelnevalt õliga määritud suuremasse ahjuvormi.
Praadisin 0,5 kg seahakkliha + hakitud sibul + sool ja pipar ( valin enamasti just seahakkliha, sest seguhakkliha on jube rasvane)
Jaotasin praetud hakkliha – sibula segu ühtlaselt suvikõrvitsaviilude peale
Hakkisin peeneks 3 suuremat küüslauguküünt ja korraliku peotäie basiilikut ning puistasin hakkliha peale
Viilutasin 3 suuremat tomatit ja ladusin samuti vormi kõige eelneva peale
Raputasin peale pisut soola ja pipart ning 150 g riivitud juustu
Katsin vormi fooliumiga
Küpsetada ahjus 220 soojakraadi juures umbes 45 min

Roog enne ahju pistmist, kui õues oli veel valgust, pisut :)

suvikõrvitsavorm

Roog peale ahjust võtmist, kui vihmapilvedega koostöös oli õues juba väga hämar

suvikõrvitsavorm

Hea sai. Meie pojaga sõime selle suure vormi sisuliselt kahekesi tühjaks. Tütar on otsustanud, et hautatud tomat ja suvikõrvits temale ei meeldi ning sõi oma portsust ära hakkliha ja nokkis juustu. Tema eelistab nii tomatit kui suvikõrvitsat süüa toorelt. No mis teha, meie kõigesööjal tekkis üks iseäralik kiiks :D

suvikõrvitsavorm

Magusaks oli eile mango – punase sõstra – banaani – vahukoore magusroog. Mitte keegi ei pirtsutanud, kõik söödi ära :)

suvikõrvitsavorm

Aiamaal tiiru tehes saab praegu vapustavalt maitsvat taimeteed.
Kannu läksid: piparmünt, meliss, vaarikalehed, mustsõstralehed, pune, saialill

suvikõrvitsavorm

This entry was posted in TOIDUST NII JA NAA. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga