Vana aasta tegemised ehk killukesi jõulust

Viimased käsitöö-alased tegemised tahavad jääda ikka aasta kõige viimasesse lõppu ja selge see, et blogisse need samal ajal ei jõua.
Kuid…lastele mõeldes mõned tööd valmis siiski said.
Seekord siis sellest, et LÕPUKS on ka meie pere lastel oma isiklikud jõulusokid. Sellised korralikud voodriga sokid, nimelised ja kaunistustega.

egiptus

Valge osa on peaaegu puuvillasest sisustuskangast ning tagasikeeratav mansett jõuluteemalisest puuvillasest sitsiriidest. Kaunistuseks punane puuvillane pits ja kuldne nöörpael. Vooder on punasest puuvillasest sitsist.
Lastele on aga eriti meeltmööda see, et sokkidel on nimed peal. Ikkagi siis päris enda oma ja sassi ei saa minna.
Sokkidesse pannakse vahest isegi kirju päkapikule, kui on mida öelda või küsida ja päkapikk loomulikult vastab.
Nii said lapsed sel aastal teada, et nende päkapikk on 101 aastane ning tal on palju õdesid ja vendi, kes on samuti päkapikud.
Ükskord kirjutas vanem M päkapikule, et tead päkapikk, sa oled väga tore. Millisele päkapikule see siis ei meeldiks? Muidugi on päkapikk tore.

Peale jõule läksid sokid ilusasti sahtlisse uut päkapikuhooaega ootama.

egiptus

Jah, ma teen selliseid või taoliseid(nagu parasjagu materjale on või kliendi soov on) sokke ka tellimisel, aga…need tuleb aegsasti ette tellida, sest nende tegemine on ajamahukas ja materjali kulub pisut enam, kui lihtlabasele fliisist sokile. Fliisist ja nimega sokke ei maksa minult tellida, sest ma olen väga kehv rutiinse ja igava töö tegija ning selliste susside treimine jäägu toredatele inimestele, kes suudavad rõõmuga ühesuguseid asju hulgim teha. Mina teen parema meelega sokke, millele kulub rohkem aega ja materjali ja tegemisest saan ka ise rõõmu. Iga sokk peab aga tehtud olema rõõmuga, sest siis on ka sokk ise rõõmus ja pärast laps rõõmus. Seega – igaühele oma. Müts maha nende inimeste ees, kes jõulude ajal teevad lihtsate fliissokkide masstootmist ja neile see tegevus meeldib. Sest jah, parem lihtne sokk, kui üldse mitte sokk. Onju!

egiptus

Piltidel on kahe lapse sokid, aga tegelikult on K-l samasugune sokk, mis lihtsalt pole pildile jõudnud ja vaatamata oma laialdastele teadmistele, ootab ta endiselt päkapikke :)

This entry was posted in MINU KÄSITÖÖ. Bookmark the permalink.

One Response to Vana aasta tegemised ehk killukesi jõulust

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga